Sol2 : over peirdepieten en andere mantelzorgers. En HOU VOL!

Neen beste bloglezer, dit wordt geen obscene versie zoals de titel laat vermoeden. Peirdepiet is de koosnaam voor dierenartsen.

Obsceen zijn de Trumpies onder ons ( en ik bedoel niet zijn haarsnit) die als beleidsmensen, hun onderdanen aan hun lot overlaten. Maar daar ga ik nu, nog niet, op in.

Behalve de Kween dan, staatshoofd van het met zekerheid in de toekomst sterk onder covid lijdend United Kingdom en vluchtend naar Schotland. Je bent staatshoofd of niet, ongeacht de leeftijd. Ze is oud, zal je zeggen. Juist, maar dan moet je aftreden in plaats van snel snel te laten zeggen dat, in kweenies ogen,  incapabele Michiel ( lees Charles) de pseudo vogelgriep heeft. Ik heb al betere uitvluchten in mijn leven mogen horen. Een staatshoofd blijft. Punt. Ben benieuwd wat Trumpy gaat doen. Al een geluk dat hij Groenland niet heeft kunnen kopen of, hup, weg was hij.

Gisteren werd beslist dat we langer moeten volhouden. Op ons tanden bijten en het beste ervan maken. Zorg goed voor je tanden, want persoonlijk vrees ik dat het nog iets langer zou kunnen duren en, wat misschien erger is, het virus terugkomt. Maar laat ons niet op de feiten ( en in mijn kladversie type ik  “frieten”, tja voer voor psychologen….maar een frietje van ‘t kot is oh zo lekker weet je nog, weet je nog wel….).

Is er je iets opgevallen de laatste zes maanden in ons land? Ik geef een overzicht en schiet niet op de pianist, ik mag of kan enkel vaststellen.

De baas, nou ja ondertussen ex baas ( door interne kwalen opgestapt) deed het, zo schijnt ( je merkt het ik ben, raar maar waar, voorzichtig)  vrij goed bij “ het huis van vertrouwen” ( neen geen nieuw programma van Gert Verhulst);  Paul Lambrechts haalden ze weg bij een bank en wie die “ze” is kan ik enkel vermoeden, maar het moet een kerel zijn die zijn mantel rapper in de wind kan draaien dan zijn eigen Lucky Luke schaduw. En voor wat studeerde Polke? Voor peirdepiet. Die manteldraaier, niet te verwarren met mantelzorger een héél wat lastigere bezigheid,  met zekerheid niet. In het beste geval bezat deze manteldraaier één van de diploma’s van de richtingen die Paul in de vakantie studeerde, en dan, haast nevenbij naast de rest, in september, met pint in de hand, examen aflegde in Den Draver. Cum laude, behalve op castraties, daar had hij een 10 op 20, een geluk voor de manteldraaier.

De Steven, de rustige man die ons iedere dag om 11h00 de covid cijfers geeft;  met bril, professioneel en rustig bezadigd inclusief klein litteken onder de lip.  Wat studeerde Steven? Peirdepietkunde.

En nu komt het, hou je vast. De man die ons land uit de , met zekerheid volgende, economische crisis moet halen is een Piet. Niet uit Temse maar Vantemsche. En, je raadt  het al, Piet is een peirdepiet.

Leve de peirdepieten dus. Ook leve al het medisch geschoolden, artsen, verplegend personeel, hygiënisch assistenten en alle anderen. Bovenal, en dikwijls vergeten in de opsomming in de media : DE MANTELZORGERS! Viva viva alle mantelzorgers. Hou vol alstublieft ! Geen manteldraaier worden alstublieft!

Ik voel me thuis veilig, want al meer dan een kwarteeuw deel ik wel en leed met een peirdepiet. Een vrouwelijke dan. Theoretisch zit ik geneeskundig, economisch en mediatechnisch veilig. Alleen koken, dat doe ik liefst zelf, praktisch dan. Dat onze beide reuen gecastreerd zijn is hun pech, maar ik geef ronduit toe, soms slaap ik slecht….

“Peirdepieten redden België”, hé Nonkel Bart, maandag in de uitzending?

Ik heb gezegd.

Gepubliceerd door

marckesteloot

Geboren in België ( Izegem 1959) en getogen in Duitsland, Neheim-Hüsten ( 1959-1977). Studeerde economie in Gent ( UG 1977-1981), gehuwd met Els en heb twee kinderen. Ik woon in Waregem en mijn interesses gaan uit naar middeleeuwse geschiedenis en basket.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s